Tentoonstelling

Tentoonstelling
>

Confluence. Collectief Muesli

onderzoekHet Collectief Muesli creëert werken die doordrongen zijn van de omgeving en een zichtbare metamorfose ondergaan die onzichtbare fluctuaties weerspiegelt. De werken zijn nooit twee keer hetzelfde en zijn een samenvloeiing van materie, atmosfeer en tijd.
Tentoonstelling
>

Beeldenmuren van schrijvers

Kom binnen in de visuele wereld van grote namen uit de literatuur. Bekijk de beeldenmuren die hun verbeelding aanwakkerden en inspiratie leverden voor hun literaire schepping. 
Tentoonstelling
>

The Grid. Trame · Grille · Matrice

De tentoonstelling The Grid gaat dieper in op het raster als elementair thema in de kunst van de 20e eeuw en als bron van inspiratie en vindingrijkheid voor talloze kunstenaars
Tentoonstelling
>

Fossielen & fictie

volwassenen tieners kinderen GezinnenDompel jezelf onder in een spannende reis tussen de oorsprong van het leven en zijn toekomst.
Tentoonstelling
>

Vormen van verlossing

De tijdelijke tentoonstelling ‘Vormen van de redding’ neemt de bezoekers mee achter de schermen van de restauratie van kunstwerken en laat ze oude religieuze praktijken ontdekken.
Tentoonstelling
>

MAGMA · Triënnale voor hedendaagse kunst van Ottignies-Louvain-la-Neuve

volwassenen secundair onderwijsStelt fluïditeit ons in staat de polariteiten van zelf en ander, mens en natuur, man en vrouw, materieel en immaterieel, stagnatie en beweging te overstijgen? Kunnen we meervoudig zijn, fluctueren en er kracht uit putten?
Tentoonstelling
>

Kunst & rituelen

volwassenen GezinnenLaat je meevoeren door de uitstraling en schoonheid van de vele wonderlijke rituele objecten die bedoeld waren om tot rust te komen, harmonie te vinden en de zichtbare en onzichtbare wereld in evenwicht te brengen.
Tentoonstelling
>

STAGED BODIES

volwassenen scholenSTAGED BODIES focust op de diverse manieren waarop het lichaam wordt weergegeven in de kunstfotografie sinds 1970.
Tentoonstelling
>

Archieven en objecten: archeologen aan de slag

volwassenen Gezinnen scholenDe tentoonstelling gunt ons een blik achter de schermen van de archeologie. Ze vertelt ons meer over de geschiedenis van deze discipline, die zich niet alleen bezighoudt met opgravingen, maar tevens aan de hand van verschillende wetenschappen nieuwe inzichten creëert om het verleden beter te kunnen interpreteren.
Tentoonstelling
>

Tumulus, bergen van de eeuwigheid

volwassenen Gezinnen scholenOntdek de wereld van de tumuli in Musée L. Voor wie en waarom werden deze structuren gebouwd ? Welke rijkdommen verbergen ze ? Waarom werden ze door Karel de Grote verketterd, wat is hun betekenis en welk bijgeloof hangt errond ? Ontsluier de geheimen van deze eenvoudige, grasgroene heuvels en vernuftige steenconstructies.
Tentoonstelling
>

Inkt, pen, houtskool. Schenking Fonds Meeùs

volwassenen scholenTekeningen vormden nog voor de uitvinding van het schrift een van de meest instinctieve manieren om onze ideeën en gedachten te uiten. Iedereen heeft wel al eens een tekening gemaakt op de rand van een blad papier. En wie heeft nooit zijn gevoelens ofgedachten met een pennenstreek kracht bijgezet ?
Tentoonstelling
>

Afbeeldingen en illustraties uit de Japanse Edoperiode (1603-1868)

volwassenen Gezinnen scholenDe buitengewone Japanse teken- en illustratiekunst komt tot leven dankzij de schitterende collectie oude Japanse boeken van de UCLouvain. Speciaal voor deze tentoonstelling zijn de allermooiste exemplaren opgediept uit de 'Réserve précieuse' van de bibliotheek.