Tentoonstellingen

Fossiles & fictions

Fossielen & fictie

>

Dompel jezelf onder in een spannende reis tussen de oorsprong van het leven en zijn toekomst.
Afgelopen

>

Vormen van verlossing

De tijdelijke tentoonstelling ‘Vormen van de redding’ neemt de bezoekers mee achter de schermen van de restauratie van kunstwerken en laat ze oude religieuze praktijken ontdekken.

>

MAGMA · Triënnale voor hedendaagse kunst van Ottignies-Louvain-la-Neuve

Volwassenen Secundair onderwijs Stelt fluïditeit ons in staat de polariteiten van zelf en ander, mens en natuur, man en vrouw, materieel en immaterieel, stagnatie en beweging te overstijgen? Kunnen we meervoudig zijn, fluctueren en er kracht uit putten?

>

Kunst & rituelen

Gezinnen Volwassenen Laat je meevoeren door de uitstraling en schoonheid van de vele wonderlijke rituele objecten die bedoeld waren om tot rust te komen, harmonie te vinden en de zichtbare en onzichtbare wereld in evenwicht te brengen.

>

STAGED BODIES

Volwassenen Scholen STAGED BODIES focust op de diverse manieren waarop het lichaam wordt weergegeven in de kunstfotografie sinds 1970.

>

Archieven en objecten: archeologen aan de slag

Gezinnen Scholen Volwassenen De tentoonstelling gunt ons een blik achter de schermen van de archeologie. Ze vertelt ons meer over de geschiedenis van deze discipline, die zich niet alleen bezighoudt met opgravingen, maar tevens aan de hand van verschillende wetenschappen nieuwe inzichten creëert om het verleden beter te kunnen interpreteren.

>

Tumulus, bergen van de eeuwigheid

Gezinnen Scholen Volwassenen Ontdek de wereld van de tumuli in Musée L. Voor wie en waarom werden deze structuren gebouwd ? Welke rijkdommen verbergen ze ? Waarom werden ze door Karel de Grote verketterd, wat is hun betekenis en welk bijgeloof hangt errond ? Ontsluier de geheimen van deze eenvoudige, grasgroene heuvels en vernuftige steenconstructies.