Tentoonstellingen

Afgelopen

>

Beeldenmuren van schrijvers

Kom binnen in de visuele wereld van grote namen uit de literatuur. Bekijk de beeldenmuren die hun verbeelding aanwakkerden en inspiratie leverden voor hun literaire schepping. 

>

Confluence. Collectief Muesli

onderzoek Het Collectief Muesli creëert werken die doordrongen zijn van de omgeving en een zichtbare metamorfose ondergaan die onzichtbare fluctuaties weerspiegelt. De werken zijn nooit twee keer hetzelfde en zijn een samenvloeiing van materie, atmosfeer en tijd.

>

The Grid. Trame · Grille · Matrice

De tentoonstelling The Grid gaat dieper in op het raster als elementair thema in de kunst van de 20e eeuw en als bron van inspiratie en vindingrijkheid voor talloze kunstenaars

>

Walter Vaes (1882-1958). Etsen en schilderijen

Een recente schenking van etsen, aangevuld met schilderijen uit privécollecties, biedt de kans om het werk van de Antwerpse kunstenaar Walter Vaes te ontdekken.

>

Fossielen & fictie

kinderen tieners Gezinnen volwassenen Dompel jezelf onder in een spannende reis tussen de oorsprong van het leven en zijn toekomst.

>

Vormen van verlossing

De tijdelijke tentoonstelling ‘Vormen van de redding’ neemt de bezoekers mee achter de schermen van de restauratie van kunstwerken en laat ze oude religieuze praktijken ontdekken.