Het Museum

Het Musée L is een universitair museum waar wetenschappelijke collecties en kunstwerken in dialoog worden gecombineerd, voor ongekende emoties.

Gelegen op minder dan 30 km van Brussel, in Louvain-la-Neuve, opende het nieuwe museum van de Katholieke Universiteit van Leuven (UCLouvain), Musée L, op 18 november 2017 in een volledig gerenoveerd gebouw. Het is het allereerste grootschalige universitaire museum in België, met een oppervlakte van meer dan 3.830 m2 dat toegankelijk is voor het publiek. Wat maakt het bijzonder? De dialogen tussen de werken, de unieke wetenschappelijke collecties van UCLouvain en 3 labo's waar het publiek de werken kan manipuleren.

Een Boeddha naast een Christus uit de Middeleeuwen, oude geschriften naast rekenmachines... Het Musée L, met zijn 20.000 voorwerpen in zijn inventaris, waagt zich aan ongewone ontmoetingen om ons iets te vertellen over de wereld en ons mens-zijn. Niet alleen kunstwerken zijn hier te zien, maar ook de wetenschappelijke collecties van de UCLouvain. Natuurhistorische specimens, archeologische en etnografische voorwerpen en wetenschappelijke uitvindingen worden tentoongesteld op 2.580 m2 tentoonstellingsruimte in het hart van een gebouw dat emblematisch is voor de moderne Belgische architectuur.