Confluence. Collectief Muesli

~
>

Van 8 maart tot 14 april 2024 loopt in Musée L een tentoonstelling van het collectief Muesli. Bij deze gelegenheid worden nieuwe creaties gepresenteerd, waaronder een serie gebaseerd op een samenwerking met professoren en studenten van de UCLouvain School of Chemistry.

Het Collectief Muesli creëert werken die doordrongen zijn van de omgeving en een zichtbare metamorfose ondergaan die onzichtbare fluctuaties weerspiegelt. De werken zijn nooit twee keer hetzelfde en zijn een samenvloeiing van materie, atmosfeer en tijd. Ze bevinden zich in een staat van constante overgang tussen soliditý en fluiditý en passen zich ook aan aan de architecturale eigenschappen van de ruimte waarin ze zich bevinden. De tentoonstelling Confluence toont nieuwe werken van het collectief, waarvan sommige het resultaat zijn van een workshop die in 2022 werd uitgevoerd met studenten van de School of Chemistry van de UCLouvain.

De tentoonstelling zal ook de gelegenheid bieden voor een dialoog met de permanente collectie van Musée L. Ze zal de werken van Het Collectief Muesli verbinden met die van het museum en ze kunstig verplaatsen om het publiek naar minder zichtbare ruimtes te trekken.

Door dit project wordt de verkenning van gevoelige materialen in hun verschillende toestanden harmonieus verweven in een context die zowel artistiek als wetenschappelijk is, waardoor een ware samenvloeiing ontstaat.

Ontdek het werk van het Collectief Muesli ↓

Tentoonstelling geproduceerd in samenwerking met UCLouvain Culture in het kader van het project Combining Chemistry and Art research-creation.

Labels