Vrienden van het Museum

Gezinnen

Tentoonstelling
>

Fossielen & fictie

volwassenen tieners kinderen GezinnenDompel jezelf onder in een spannende reis tussen de oorsprong van het leven en zijn toekomst.
Workshop
>

LAB'Expo: een nieuwe ruimte om deze zomer met uw gezin te creëren!

kinderen GezinnenLaat deze zomer je innerlijke kunstenaar zien met onze LAB EXPO, een creatieve ruimte voor bezoekers van alle leeftijden.
Tentoonstelling
>

Kunst & rituelen

volwassenen GezinnenLaat je meevoeren door de uitstraling en schoonheid van de vele wonderlijke rituele objecten die bedoeld waren om tot rust te komen, harmonie te vinden en de zichtbare en onzichtbare wereld in evenwicht te brengen.
Tentoonstelling
>

Archieven en objecten: archeologen aan de slag

volwassenen Gezinnen scholenDe tentoonstelling gunt ons een blik achter de schermen van de archeologie. Ze vertelt ons meer over de geschiedenis van deze discipline, die zich niet alleen bezighoudt met opgravingen, maar tevens aan de hand van verschillende wetenschappen nieuwe inzichten creëert om het verleden beter te kunnen interpreteren.
Tentoonstelling
>

Tumulus, bergen van de eeuwigheid

volwassenen Gezinnen scholenOntdek de wereld van de tumuli in Musée L. Voor wie en waarom werden deze structuren gebouwd ? Welke rijkdommen verbergen ze ? Waarom werden ze door Karel de Grote verketterd, wat is hun betekenis en welk bijgeloof hangt errond ? Ontsluier de geheimen van deze eenvoudige, grasgroene heuvels en vernuftige steenconstructies.
Tentoonstelling
>

Afbeeldingen en illustraties uit de Japanse Edoperiode (1603-1868)

volwassenen Gezinnen scholenDe buitengewone Japanse teken- en illustratiekunst komt tot leven dankzij de schitterende collectie oude Japanse boeken van de UCLouvain. Speciaal voor deze tentoonstelling zijn de allermooiste exemplaren opgediept uit de 'Réserve précieuse' van de bibliotheek.
Tentoonstelling
>

Het Museum van het Kapitalisme

volwassenen Gezinnen scholenEven stilstaan bij ons economische en culturele systeem en de oorsprong, ambities, beperkingen en alternatieven ervan ontdekken ? Aan de hand van thema’s zoals voeding, gezondheid, cultuur, consumptie en financiën wordt de dialoog aangegaan over de complexe economische realiteit die ons leven elke dag vormgeeft.
Tentoonstelling
>

"BienvenUE"

volwassenen Gezinnen scholenDe tentoonstelling BienvenUE is een forum voor culturele en menselijke uitwisseling met als thema het migratietraject van Zuid naar Noord. Zo’n 47 kunstenaars geven in hun werk uiting aan dit maatschappelijke vraagstuk. De kunstwerken in de tentoonstelling spreken de bezoeker aan als Europeaan en wereldburger, of ze nu geschreven, getekend, geschilderd, gebeeldhouwd, geassembleerd, gefotografeerd, gefilmd, gezongen enz. zijn.