Voorbeeldweergave

"BienvenUE"

>
Public

Moet Europa een verstrekt fort worden of een plek van ontmoetingen en dialoog ?

De tentoonstelling BienvenUE is een forum voor culturele en menselijke uitwisseling met als thema het migratietraject van Zuid naar Noord. Zo’n 47 kunstenaars geven in hun werk uiting aan dit maatschappelijke vraagstuk. De kunstwerken in de tentoonstelling spreken de bezoeker aan als Europeaan en wereldburger, of ze nu geschreven, getekend, geschilderd, gebeeldhouwd, geassembleerd, gefotografeerd, gefilmd, gezongen enz. zijn. 

BienvenUE slaat zijn tenten op in Musée L ! Het multinationale kunstenaarscollectief van deze tentoonstelling komt naar Louvain-la-Neuve met tal van getuigenissen over omzwervingen, pijn, hoop en het menselijke drama dat zich afspeelt in de Straat van Gibraltar. Samen met de expositie worden er rondetafelgesprekken, rondleidingen enz. georganiseerd om ontmoetingen en discussie te stimuleren.Op die manier worden er bruggen geslagen tussen de verschillende kunst- en andere disciplines en de onderzoeksen onderwijsobjecten van de UCLouvain.

 In een eerste ruimte stelt de Belgische kunstenaar Charley Case, wiens wereld doordrongen is van een diepe menselijkheid en gevoeligheid voor maatschappelijke kwesties, de indrukkwekkende installatie Barco Iris voor. 

In een tweede ruimte bevindt zich het Muzoo of ‘Station d’Art Transfrontalier’, een museum in het museum, met poëtische getuigenissen van de kunstenaars aan de hand van voorwerpen van de migratieroute. De getuigenissen worden aangevuld met een ‘cinéma nomade’, met video-installaties, films van kunstenaars en documentaires.

Met de werken van : Salima ABDEL WAHAB, ADEC, Aziz AMRANI, David BARTHOLOMÉO, Ahmed BENRAADIYA, Stefan BOHNENBERGER, Charley CASE, Fred CHEMAMA, Najib CHERRADI, Pascal COLSON, Pierre DELAGRANGE, Antonin DE BEMELS, Manuela de TERVARENT, Céline DE VOS, Thomas de WOUTERS, Khalil EL GHRIB, Youssef EL YEDIDI, David ESSOMÉ, Karmit EVEN ZUR, David FEDELE et Kumut IMESH, Emilio GALLEGO, Anouar HANTOUT, Dirk HENDRIKX, Olivier JAMOULLE, Stéphane JOSSART, Robin KOLLEMAN, Benoît MALLON, Natacha MERCIER, Aline MOENS, Farzad MOLOUDI, Bouchra MOUTAHARIK, Aïcha MUTEBA, Rafiy OKEFOLAHAN, PATSHIVA Cie, Aurélie RIGAUT, Théo RONSE, Sophie SAPOROSI, Frédéric TOLMATCHEFF, Salvador TOMNYUY, Jérôme UGILLE, Martin VAN DER BELEN, Anne-Judith VAN LOOCK, Marie-Laure VRANCKEN et Saïd ELOUIZI, Laurence VRAY, Toma WA.

 

Afbeelding