Hulp bij de ontwikkeling van een nieuwe mosterdsector op basis van biologische conserveringslandbouw in Wallonië

   Universitaire boerderijen van de UCLouvain (FERM) – Centre of Investigation in Clinical Nutrition (CICN)

Uitdagingen

Het bedrijf Bister, dat aan de basis van dit project ligt, het landbouwersnetwerk van de coöperatieve Farm For Good en de andere betrokken bedrijven wilden een nieuwe sector van biologische mosterd in Wallonië ontwikkelen. Daarvoor moesten niet alleen de teeltpraktijken geoptimaliseerd worden om een hoge opbrengst te krijgen, maar moest er ook kennis verworven worden over de verwerkingsfasen om de mosterd microbiologische en zintuiglijke eigenschappen te geven die voldoen aan de verwachtingen van de consument.

Bijdrage van de UCLouvain

Het bevorderen en stimuleren van lokale en biologische teelten is een belangrijke ecologische en economische uitdaging van dit moment. Door de expertise van de technologieplatformen van FERM (voor teeltpraktijken) en CICN (voor de zintuiglijke eigenschappen van het eindproduct) te bundelen, is de UCLouvain erin geslaagd een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een nieuwe sector van biologische mosterd in Wallonië, met als resultaat een hoge opbrengst en een kwaliteitsproduct dat voldoet aan de verwachtingen van de consument.

Bijdragers : Universitaire boerderijen van de UCLouvain (FERM) - Centre of Investigation in Clinical Nutrition (CICN) - Earth and Life Institute - Yvan Larondelle - Rémi Desmet - Barbara Pachikian - Louise Deldicque.

Afbeelding