Systeem - Toeval - Programma

Boeken
Jaar
Uitgeverij
Musée L
ISBN
978-2-9601034-5-8
Taal
Nederlands
Pagina's
48
Prijs
Gratis op aanvraag
Uitvoering
Elektronisch

In 2021 schonken Guillaume Wunsch en Monique Van Kerckhove aan Musée L een omvangrijke art-construitcollectie, die ze met passie hebben doen groeien naarmate ze leesvoer verorberden, tentoonstellingen bezochten, met kunstenaars spraken en contact hadden met gespecialiseerde galerieën. Deze schenking van meer dan 370 stukken bestaat in hoofdzaak uit werken op papier (zeef-drukken, litho’s, tekeningen, ...), voorwerpen en documentatie over de beweging en vormt zo een overzicht van de art construit dat de modernekunstcollecties verrijkt met kunstenaars als Max Bill, Richard Paul Lohse, Vera Molnár, François Morellet en Manfred Mohr. 

De studenten van het werkcollege “Histoire de l’art des avant-gardes à l’art actuel” (Geschiedenis van de kunst, van avant-garde tot hedendaagse kunst) kregen dit jaar de kans om zich te verdiepen in de werken uit deze collectie, om deel uit te maken van het creatieproces van de tentoonstelling The Grid en om er mee over te communiceren door over de werken en kunstenaars van de tentoonstelling te schrijven. De achttien uiteenzettingen die de studenten voor deze publicatie opstelden, zijn de vrucht van de ontmoeting tussen deze studenten en een collectie. 

-
Redactie : 
Célia Arias y Soto, Charlotte Davister, Eléa Declercq, Juliette Droesbeke, Marguerite Glesner, Camille Guastaferri, Alice Merlin, Valentina Perazzini, Laura Weber, Guillaume Wunsch

Redactiecoördinatie : Laurence Waterkeyn
-

Ontvang de elektronische versie van de publicatie